JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bekrymret over overtid i olja

LO-forbundet Industri Energi er svært bekymret over den opphetede aktiviteten i norsk offshorevirksomhet og ber regjeringen gjennomgå aktivitetsnivået på norsk sokkel.

- Vi registrerer økt antall bekymringsmeldinger fra våre medlemmer i havet. Det handler om den svært hyppige bruken av overtid som arbeidsgiverne i bransjen har lagt seg på og et aktivitetsnivå som vi frykter ligger langt over det forsvarlige, sier forbundsleder Leif Sande.

Forbundet har i dag sendt brev om dette til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og Olje og energiminister Ola Borten Moe.

I brevet påpekes det at arbeidskraftmangelen på sokkelen er påtakelig, noe som fører til bruk av stadig mer ukvalifisert personell. I tillegg er det stadig flere vikarer/arbeidere som ikke behersker norsk språk og har et helt annet forhold til helse, miljø og sikkerhet, HMS. Forbundet påpeker at mange som jobber på norsk sokkel mener det er problematisk med tanke på sikkerheten.

Industri Energi viser også til at det er planlagt å øke tallet på rigger på norsk sokkel, der det anslås at det blir behov for rundt 3.000-3.500 nye arbeidere.

Forbundet frykter at et høyt aktivitetsnivå kan gå ut over den fastlandsbaserte industriens konkurranseevne, også når det gjelder rekruttering av kompetent personale.

- Vi ser at det økende aktivitetsnivået gir økt press på kostnader. Vi er også bekymret for hvorvidt vi er i stand til å opprettholde sikkerhetsnivået på sokkelen, sier Leif Sande, som ber departementene sette i gang en utredning for å kartlegge hvordan kommende aktivitet på sokkelen kan planlegges til et aktivitetsnivå som reduserer overtidsbruk, ekstrapåførte kostnader for næringen og samfunnet, samt press på HMS-standarder vi skal ha på norsk sokkel.

Annonse
Annonse