JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i taxioppgjøret

Et tilfredsstillende mellomoppgjør, men veien fram til et akseptabelt lønnsnivå for taxisjåførene er fortsatt lang, mener Transportarbeiderforbundet.

vegard.holm@lomedia.no

Forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Norges Taxiforbund ble sluttført onsdag kveld.

Resultatet ble et lønnstillegg på kr. 4,50 per time i uregulert områder (der det er flere sentraler og konkurranse), mens det gis et timetillegg på kr. 4,35 i regulerte områder.

Kronetilleggene i årets taxioppgjør kommer i tillegg til lønnsglidning som er gitt. Basert på Norges Taxiforbunds beregninger har lønnsglidningen vært kr. 4,16 per time i regulerte områder, mens det i uregulerte har vært kr. 1,25.

Utvalg

Det ble også oppnådd enighet om å nedsette ut utvalg som i inneværende tariffperiode blant annet skal jobbe med tilpasning av Hovedavtalen (LO-NHO), og se på alternative lønnssystemer for taxinæringen.

Lang vei å gå

Forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen i Transportarbeiderforbundet er fornøyd med forhandlingsresultatet.

– Vi er fornøyd med resultatet, men fortsatt er det en lang vei å gå for å få opp lønnsnivået til taxisjåførene. Sammenligner vi lønna til en taxisjåfør med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn ligger taxisjåførene omlag 100 000 kroner under, sier Sivertsen.

– Jobben som skal gjøres for å se på alternative lønnssystemer i taxinæringen er viktig for oss å få fortgang i. Jeg tror systemendringer må til for å få sjåførlønningene opp på et akseptabelt nivå, sier forbundssekretæren.

Det ble også avtale en økning av inneståelsesbeløpet til kr. 351,50 (+15,82) som er beregningsgrunnlaget når bilen står på verksted m.m..

Annonse
Annonse