JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Velgerne ønsker verktøy mot sosial dumping

Flertallet sjekker hvilke tiltak partiene har mot sosial dumping, før de velger parti.

frode.ronning@lomedia.no

Norsk lønn og norske arbeidsvilkår er truet i stadig flere bransjer. I det siste har det vært søkelys på dårlige vilkår i transportbransjen.

Sosial dumping opptar velgerne, ifølge en meningsmåling utført for Magasinet for fagorganiserte.

53 prosent av velgerne mener det er viktig hvilke tiltak partiet har for å bekjempe sosial dumping når de skal velge parti.

LO-sekretær Trude Tinnlund gleder seg over det høye tallet.

– Det er veldig bra at et flertall av velgerne mener dette er viktig når de skal finne ut hvilket parti de skal stemme på, sier Tinnlund.

De yngre bryr seg mindre

De eldste velgerne er mye mer opptatt av sosial dumping enn de yngste. Og kvinner er mer opptatt av temaet enn menn.

Trude Tinnlund er bekymret for hvordan det går med arbeidet mot sosial dumping om Høyre og Frp får regjeringsmakt.

– De borgerlige har vært mot de sentrale tiltakene som har blitt innført mot sosial dumping. Dette kommer til å bli en stor konflikt om det blir regjeringsskifte, spår Tinnlund.

De fleste av de spurte har en mening om sosial dumping. Bare 11 prosent av de spurte svarte «vet ikke» eller «ikke sikker».

– Like mye verdt

Tinnlund mener den store oppslutningen om tiltak mot sosial dumping viser at folk mener alle som jobber i Norge skal være like mye verdt.

– Sosial dumping får veldig store negative effekter om vi ikke bekjemper det. Jeg frykter for framtida til hele den norske modellen, sier Tinnlund.

Annonse
Annonse