JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sonderinger i oljestreiken

Det har vært kontakt mellom de streikende oljearbeiderforbundene og Oljeindustriens Landsforening de siste dagene, men uten resultat.

Det var etter et møte mellom de tre forbundene Industri Energi, Safe og Lederne i dag at det ble kjent at det har vært sonderinger mellom streikeledelsen og OLF.

- Vi registrerte jo at OLF gikk ut og sa at deres dør sto åpen for dialog. Men i de sonderingene som har vært var det ingenting som tydet på at de ønsket en dialog, skriver de tre forbundslederne i en felles pressemelding etter dagens møte.

- Selv har vi signalisert vilje til å se på ulike innfallsvinkler i forhold til våre krav, men vi opplever ikke at OLF har viljen til å gjøre det samme i forhold til sine standpunkter, sier Hilde-Marit Rysst ,Leif Sande og Jan Olav Brekke.

Ingen opptrapping

På dagens møte ble det også diskutert om streiken skal trappes opp, men forbundene valgte inntil videre å avstå fra dette.

I alt 708 oljearbeidere på har vært i streik siden forrige søndag, og fror de tre forbundene er det svært viktig å gjennomføre konflikten på en måte som ikke gir regjeringen noen grunn til å stoppe den med tvungen lønnsnemnd.

- Siden det for oss er viktig at konflikten finner sin løsning i forhandlinger mellom de to partene, velger vi foreløpig å avstå fra en opptrapping, sa det tre forbundslederne etter dagens møte.

Mer stoff om oljearbeiderstreiken på hjemmesiden til Industri Energi

Annonse

Flere saker

Annonse