JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpnet første del av regjeringskvartalet

Byggegjerdet som har rammet inn området som ble hardest rammet av bomben 22. juli skal fjernes i løpet av sommeren.

Onsdag forsvant de første plankene.

Det 3,6 meter høye gjerdet har for mange blitt et symbol på hendelsene i Oslo 22. juli, og mange har brukt gjerdet til å henge opp roser.

– Vi går mot en normalisering. Jeg tror det blir bra for folk å få tilgang på Regjeringskvartalet igjen, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Rygh, til NTB.

Både S-blokka og R4 er ferdig ryddet, og det er kun i Høyblokka det gjenstår arbeid. I løpet av uken vil området foran Høyblokka være åpent for fotgjengere og syklister.

– Alle har vi vår historie knyttet til det som skjedde her 22. juli. Nå skal vi ta byen vår tilbake, sier Rygh.

Da gjerdet skulle fjernes onsdag tok det noe lengre tid enn ventet. Byggeleder Petter Johansen forteller at opprydningsarbeidet har budt på uforutsette hindringer hele veien.

– Da vi skulle starte arbeidet med å fjerne gjerdet oppdaget vi store mengder glass i jorda. Glasset var skutt mange meter ned i bakken som følge av eksplosjonen. Det er snakk om rundt 100 kilo glass, og vi ble nødt til å legge et ekstra lag jord over, sier Johansen til NTB.

Til slutt kunne den første delen av byggegjerdet heves. Resten av byggegjerdene rundt regjeringskvartalet er ventet å fjernes i august. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse