JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-blues i år også

Mikael Wiehe og Damer i blues blir trekkplastrene når LO arrangerer gratis avslutningskonsert på årets bluesfestival på Notodden. Og åpningen av festivalen skal sjefen sjøl, Roar Flåthen, besørge.

Allerede i vinter satte ei gruppe ildsjeler med Espen Løken fra Industri Energi, Janne Hegna fra Musikernes fellesorganisasjon og Lars M. Johnsen fra Transportarbeiderforbundet i spissen i gang kronerulling i LO-miljøet for å sponse årets bluesfestival på Notodden, som er den 25 i rekken.

Responsen har vært stor. 15 forbund og nær 30 lokale fagforeninger har bidratt med 503.000 kroner. Det gjør LO til årets hovedsponsor.

LO-leder Roar Flåthen, som skal stå for den offisielle åpningen av festivalen 2. august, mener festivalen har betydning også ut over det rent musikalske.

- Festivalen har vært et lyspunkt i sterk nedgangstid, og har betydd mye for Notodden. Kommunen har nok mye å takke festivalen for, sier LO-lederen til Telemarksavisa.

– Les mer: Bluesfestivalens hjemmeside

Det er langt fra første gang LO opptrer som sponsor for bluesfestivalen, og Janne Hegna mener flere forhold kan forklare hvorfor festivalen og fagbevegelsen har funnet hverandre:

- For det første så er det ikke vanskelig å selge blues til arbeidsfolk. Musikkstilen ble jo skapt av arbeidsfolk og slaver. I tillegg tror jeg mange synes det er veldig positivt at vi lager et godt kulturarrangement uten at det skal koste penger for publikum. Det blir stadig større forskjeller mellom lavt- og høytlønnede her i landet, og på søndagskonserten kan alle ta med seg hele familien uten at det skal koste noe, sier hun i et intervju med lokalavisa Telen.

Pengene LO-miljøet bidrar med skal brukes til stands, aktiviteter og en gratiskonsert. I tillegg har LO-folkene tatt mål av seg til å bruke festivaldagene til å samle inn 2.500 spørsmål fra festivaldeltakerne til de politiske partiene i forbindelse med LOs medlemsdebatt.

Gratiskonserten arrangeres i Hovigs Hangar klokka 12 på avslutningsdagen, søndag 5. august under tittelen «Somliga går med trasiga skor». Der kan man oppleve den svenske trubaduren Mikael Wiehe og den norske duoen Damer i blues som har spesialisert seg på å hylle de kvinnelige bluespionerene.

Jostein Forsberg, kunstnerisk leder for bluesfestivalen, er såre fornøyd med samarbeidet med fagbevegelsen.

- Det er blitt dyrt å reise på festival, men med fagbevegelsen på laget får vi muligheten til å sette opp gratiskonserter. I fjor og i år sikrer vi at absolutt alle som ønsker det kan gå på festival. Det er et fantastisk flott samarbeid, som folkeliggjør festivalen, sier Forsberg til LOs nettsted.

Annonse
Annonse