JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Europa mer enn valuta

Det understreket Angela Merkel da hun sammen med François Hollande markerte Tyskland og Frankrikes 50 år lange vennskap.

Seremonien fant sted i den franske byen Reims og var en kopi av møtet mellom de daværende lederne Charles de Gaulle og Konrad Adenauer i 1962. Les ogMens lederne den gang møttes for å legge to verdenskriger bak seg, var møtet mellom Merkel og Hollande preget av at det pågår en alvorlig økonomisk krise i Europa.

– Les også: Spania ber EU om hjelp

– Den europeiske union går gjennom en krise. Det er ikke den første, og det vil ikke bli den siste. Men det tvinger oss til å gå framover i en ny utviklingsfase, sa Hollande foran døren til Notre–Dame–katedralen i Reims.

– Les også: Setter av milliarder

Merkel var på sin side tydelig i sitt budskap.

– Europa er mer enn bare en valuta, og det fransk–tyske forholdet er essensielt i denne sammenheng. Det har markert europeisk enhet, sa hun. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse