JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Annans anklager avvist

Syria avviser blankt fredsmegler Kofi Annans anklager om at det ble brukt tungt artilleri og helikoptre i landsbyen Tremseh, hvor aktivister hevder en massakre fant sted.

Jihad Makdissi, talsmann for Syrias utenriksdepartement, omtaler torsdagens hendelser i Tremseh utenfor Hama som «sammenstøt», og avviser at det dreier seg om en massakre.

Sikkerhetsstyrker drepte 37 opprørskrigere og to sivile i en operasjon mot landsbyen, ifølge Makdissi. Regimet i Damaskus hevder Tremseh, et jordbrukssamfunn med rundt 6.000 innbyggere, var base for opprørsangrep mot omkringliggende områder.

– Regjeringsstyrker brukte verken helikoptre, fly, stridsvogner eller artilleri. Det tyngste våpenet som ble brukt var en rakettdreven granat, sa Makdissi til journalister under en pressekonferanse i den syriske hovedstaden søndag.

Det som skjedde i Tremseh var at væpnede gjenger angrep landsbyen og omgjorde den til et sentrum for terroroperasjoner, hevder han.

Han forteller at utenriksminister Walid al-Moualem lørdag mottok et brev fra Annan, som er FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria.

– Det eneste jeg kan si om det brevet er at det ikke var basert på fakta. På så diplomatisk vis som mulig, sier vi at dette brevet var svært forhastet, sa Makdissi. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse