JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Storberget tar gjenvalg

Tidligere justisminister Knut Storberget (47) har bestemt seg for å ta en ny periode som stortingsrepresentant.

– Jeg er fortsatt sulten og motivert for mer politikk, sier han til Østlendingen.

Presset har vært stort helt fra den øverste partiledelsen med Jens Stoltenberg i spissen til fylkeslag og lokallag i Hedmark for å få Hedmark Arbeiderpartis fremste stemmesanker til å fortsette i politikken.

Storberget innrømmer at trykket fra partiet har gjort inntrykk og inspirert. Men likevel har familien trengt tenkepausen.

– Etter snart tolv år på Stortinget, seks år som justisminister og et særdeles krevende år med 22. juli og statsrådsskifte har det vært nødvendig å gå noen ekstra runder med seg selv og familien. Et liv i offentlighetens lys påvirker hele familien. Vi har også diskutert om vi ønsket fire nye år i Oslo. Og så har jeg jo lyst til å gå tilbake til jussen en gang, sier han.

– Les også: Pappapermen åpnet øynene

Men lysten på politikken er styrket gjennom sommeren.

– Jeg er og blir et politisk dyr. Lysten har blitt sterkere og sterkere gjennom hele sommeren. Ikke minst skremmer den voksende høyrebølgen. Den økonomiske krisen som herjer i store deler av Europa, fordrer stø økonomisk kurs for å holde arbeidsledigheten nede. Tiden er ikke inne for økonomiske eksperimenter og betydelig skattelette som først og fremst gagner folk i Asker og Bærum. Norge trenger mer rødgrønn politikk og mer fordeling - ikke en blå-blå politikk med Høyre og Frp som vil bidra til større forskjeller, sier Storberget. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse