JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et godt oppgjør

Med et generelt tillegg på 3 % er Industri Energi-leder Leif Sande godt fornøyd med flyteriggoppgjøret. Det er ikke Terje Nustad i det YS-tilsluttede forbundet Safe. Han brøt forhandlingene i protest mot prosentvise lønnstillegg.

einar.fjellvik@lomedia.no

Forhandlingene med Rederiforbundet for ansatte på flyteriggene og borepersonell på de faste installasjonene ble avsluttet i går. Alle får et generelt tillegg på 3 %. De som lønnes individuelt er sikret et lønnstillegg på minimum 9 000 kroner.

Inkludert overheng fra i fjor og lønnsglidning i år har oppgjøret en samlet økonomisk ramme på 4,5 %. Til sammenlikning endte lønnsoppgjøret mellom LO og NHO i år på 3,65 %, mens oppgjørene i offentlig sektor har endt på omkring 4 ¼ %.

I forhandlingene mellom Industri Energi og Rederiforbundet ble det også enighet å endre lønnsinnplasseringen for en rekke stillingsgrupper. Les mer om dette hos industrienergi.no.

Partene ble også enige om at den nåværende pensjonsordningen beholdes inntil det er avklart hvordan ny AFP, tidligpensjon og pensjonstrygden for sjømenn blir regulert eller eventuelt samordnet.

Industri Energi organiserer vel 5 000 ansatte innen dette området. Det utgjør rundt 70 % av alle ansatte i området. Forbundene Safe, DSO og Lederne organiserer de øvrige organiserte.

Brudd for YS-forbund

Lønnsoppgjøret for de YS-organiserte på flyteriggene går til mekling etter at fagforbundet Safe og Rederiforbundet ikke greide å bli enige. Safe-forhandlerne reagerte kraftig da Rederiforbundet i sluttfasen av forhandlingene tilbød et prosentvis lønnstillegg og ikke et likt kronebeløp til alle.

– De høyest lønte skulle nok en gang få de høyeste tilleggene - samtidig som denne gruppen jo får ta del i de lokale bonusordningene i selskapene, konstaterer Safe-leder Terje Nustad.

Ifølge Nustad vil avtalen om prosenttillegg, som de andre forbundene aksepterte, bety at lønnstilleggene vil variere fra 13 000 til 36 000 kroner.

Annonse

Flere saker

Annonse