JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny bunnotering for SV

SV befester posisjonen som regjeringens lillebror og plasserer seg godt under sperregrensen med en oppslutning på 3,2 prosent i en ny måling.

Dermed fortsetter nedturen for leder Audun Lysbakken og hans partifeller. Siden han overtok roret etter Kristin Halvorsen i mars, har partiet falt med 2,5 prosentpoeng, melder NRK. Det vil si at mer enn fire av ti SV-velgere har forsvunnet i løpet av våren.

– LES OGSÅ: Rødt knuser SV i ny måling

Siden forrige måling er nedgangen på 1 prosentpoeng, men Lysbakken sier han likevel er optimist.

– Jeg er helt sikker på én ting. Det er at det er altfor tidlig å spå om valgresultatet neste år, sier han og tror på et godt resultat neste høst.

Torsdagens måling, som er gjennomført av Norstat, ville gitt SV ett stortingsmandat, det samme som Rødt, som blir stående på en oppslutning på 1,7 prosent.

– LES OGSÅ: Vil kutte ut tvungen lønnsnemnd

Julimålingen for NRK gir Høyre og Fremskrittspartiet flertall, og partiene har en oppslutning på henholdsvis 27,9 og 21,4 prosent. Høyre er dermed tilbake et halvt prosentpoeng, mens Frp faller med 1,4.

Arbeiderpartiet blir landets største parti, fram 2 prosentpoeng til 30,3 prosent, mens regjeringspartner Senterpartiet går fram 0,8 til 4,3 prosent. Også Venstre har fått en buffer ned til sperregrensen og er opp fra 4 prosents oppslutning i juli til 4,8 prosent i august. Kristelig Folkeparti faller derimot og er ned 0,3 prosentpoeng til 5 prosent. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse