JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Få vil ha lokal kontantstøtte

Barneminister Inga Marte Thorkildsen er glad for at interessen for lokal kontantstøtte er lav.

Kun 5 prosent av dem som får tilbudet, benytter seg av den nye ordningen.

– Les også: Barnetrygd i østerled

Fra 1. august har regjeringen kuttet ut den nasjonale kontantstøtteordningen for toåringer. 19 av landets kommuner tilbyr nå lokal kontantstøtte i stedet. Blant de aktuelle innbyggerne i disse kommunene, er det kun 5 prosent som har søkt støtte til sine barn, skriver Kommunal Rapport.

Dette er stor nedgang fra da toåringene var omfattet av den statlige ordningen: I 2011 mottok 39 prosent av landets toåringer kontantstøtte.

– Les også: Kommuner velger lokal kontantstøtte

Barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV), synes den lokale løsningen som nå er innført i enkelte kommuner er problematisk.

– Det er flere grunner til at vi satser på barnehager i stedet for kontantstøtte. Vi ønsker at kvinner skal delta i arbeidslivet. Vi mener det er viktig at barn går i barnehage, spesielt barn med minoritetsbakgrunn, som bruker kontantstøtte mest. Vi mener det er feil å betale folk for ikke å bruke et så viktig velferdsgode som barnehager, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse