JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hedret for utdanningsinnsats

Her er vinnerne av FLTs utdanningspris 2012.

I år hadde juryen kommet fram til tre verdige vinnere, som hver får 50.000 kroner. De tre vinnerne er:

– Det tverrfaglige studieprogrammet «Eksperter i team» ved NTNU. Programmet får skryt for å koble studenter opp mot praktisk arbeidsliv og gi dem yrkesrelevant kompetanse.

– Lisbeth Holm og Berit Fjellberg ved Nord-Troms studiesenter. De to ildsjelene ble hedret for sin mangeårige innsats for å bygge opp etter- og videreutdanningstilbudet i region Nord-Troms.

– Monica Briseid ved Lyngdal-bedriften Fibo-Tresbo. Briseid får prisen for å ha brukt sin videreutdanning innen ledelse til å fornye arbeidsrutinene i bedriften.

Det er andre gang Forbundet for ledelse og teknikk (FLT) deler ut prisen som skal oppmuntre og belønne de som styrker sin kompetanse gjennom utdanning.

Fra teori til praksis

– Dette er en veldig stort! Men jeg vil dele æren med teamet mitt på jobben. Vi dannet en lesesirkel, leste og diskuterte pensum sammen. Dermed føler også de at de har tatt del i studiet mitt, sier Briseid etter prisutdelingen i Oslo militære samfund.

Prisvinneren er i dag leder av avdelingen for salgssupport ved Fibo-Trespo AS og har studert ledelsesfag ved Høgskolen i Bergen. Kompetansen hun har opparbeidet seg i studietiden, har hun satt ut i praksis i bedriften. I løpet av et drøyt år har Briseid vært initiativtaker til 650 forbedringspunkter på arbeidsplassen, og arbeidsgiver rapporterer om svært gode resultater.

Forbundsleder Jonny Simmenes i FLT framhever superstudenten som et eksempel på hva man kan oppnå når en arbeidstaker hever sin kompetanse. Briseid på sin side er full av lovord om utdanningen i FLTs regi.

– Helt fantastisk, prisvinneren om studietilbudet.

– Det fine med utdanningen er at den kombinerer teori og praksis. Denne tilnærmingen gjør at bedriftene får mye igjen i form av direkte forbedringer på arbeidsplassen, sier Briseid.

Eget utdanningsselskap

Forbundet for ledelse og teknikk har i mange år hatt et sterkt fokus på videreutdanning og kompetanseheving. Forbundet har opprettet et eget utdanningsselskap, Addisco, som tilbyr utdanning tilpasset FLTs medlemmer. Det har også opprettet et utdanningsfond hvor medlemmer kan få inntil 50.000 kroner i stipend til etter- og videreutdanning.

– Satsingen på etter- og videreutdanning har vært en stor suksess. Vi ser at svært mange av våre medlemmer fullfører med gode resultater og får nye jobber i sine bedrifter, sier Simmenes.

ragnhild.heyerdahl@lomedia.no

Annonse
Annonse