JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ansett folk med politibakgrunn

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) vil ha slutt på at politiet ledes av folk som mangler politibakgrunn.

Willoch mener 22. juli-kommisjonens rapport har avdekket den alvorligste rekken av forsømmelser og utelatelser siden andre verdenskrig. Han sier til NRK at han ikke ønsker å gi råd til politikerne om eventuelle konsekvenser, men har likevel følgende råd:

– Nå må dere holde opp med å ansette ledere for denne livsviktige politivirksomheten som mangler politimessig erfaring. Det gjelder både Politiets sikkerhetstjeneste som ble ruinert etter Lund-kommisjonens overdrivelser, og som åpenbart har manglet både kapasitet og muligheter for å oppdage skadeverk i tide, og det gjelder løsningen - sjefsvalget for selve politietaten, sier Willoch.

Han betegner politidirektør Øystein Mælands avgang som bra.

– Vi har fått en viktig positiv nyhet, nemlig at sjefen for Politidirektoratet har gått av. Jeg sier ikke noe galt om sjefen, men sier det er fullstendig håpløst å skulle ha en sjef for politiet hvis saker ikke kan behandles av justisministeren og statsministeren: Det er en helt umulig situasjon. Så det er utmerket at han løste det på denne elegante måten, sier Willoch.

Den tidligere statsministeren oppfordrer regjeringen til å finne en egnet kandidat som skal overta Mælands stilling.

– Det burde være klart etter den erfaring man har, at nå må vi få en fremragende mann med særlig innsikt i politiarbeid, sier Willoch. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse