JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever nye Ap-koster på Stortinget

Flere lokale Fellesforbundet-ledere vil kaste dagens Ap-representanter i Nord-Trøndelag ut av Stortinget.

Lokallagene i Arbeiderpartiet kommer i disse dager med sine forslag til stortingslista neste år. Og nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag kan få en vanskelig jobb. Fem avdelingsledere i Fellesforbundet foreslår å kaste både Arild Stokkan-Grande og Gerd Janne Kristoffersen.

–Når de har sittet på Stortinget i snart to perioder og ikke presterer bedre, syns vi det er på tide å se etter noen andre, sier Svein Erik Veie, klubb- og avdelingsleder på Norske Skog Skogn, til Trønder-Avisa.

Vikarbyrådirektivet får konsekvenser

Magasinet for fagorganiserte har tidligere skrevet om at Fellesforbundet avdeling på Hedmark ikke vil jobbe for at Anette Trettebergstuen eller Knut Storberget vinner plasser på Stortinget ved valget neste høst.

Avdelingsleder Peder Arne Farberg uttalte at «vi kan ikke støtte stortingskandidater som nærmest dolker oss i ryggen» og henviste til at de to støttet innføringen av vikarbyrådirektivet her til lands. Noe som fikk Martin Kolberg til å rase her i Magasinet for fagorganiserte.

Nå ser det også til at Fellesforbundet i Trøndelag vil kjempe aktivt mot Ap-ere som støttet direktivimplementeringen. De nordtrønderske stortingsrepresentantene stemte alle ja – selv om flere lokale lag var klart imot, og at fylkesårsmøtet i partiet kom med et tydelig nei.

– Skal Ap ligge i midten og suse eller være et parti for arbeidsfolk? spør Torgeir Opdal, avdelingsleder på Innhered, Trønder-Avisa.

– Jeg ville hørt på dem som kjenner hvor skoen trykker. Men vi har ikke blitt spurt. De inviterer seg inn til bedriftslederne, ikke til fagforeningene, mener han.

– De har stilt opp noen ganger, men man får aldri klare tilbakemeldinger om de vil følge opp sakene, fortsetter avdelingsleder for Stjørdal og omegn, Per Moen.

Har gjort for lite for arbeidsfolk

De lokale tillitsvalgte i Fellesforbundet er ikke fornøyd med jobben de to Ap-representantene har gjort de siste fire årene.

Veie mener Ap i Nord-Trøndelag lider av et politisk vakuum etter at Bjarne Håkon Hansen ga seg.

– Ved å renominere de som sitter i dag vil det ikke skje noe de neste fire årene heller, sier Veie.

Kjemper lokalt

Flere lokale avdelinger og klubber landet over kjemper nå for sine kandidater til stortingslistene. I Bergen tapte Per Rune Henriksen, opprinnelig tømmer, kampene om de øverste plassene.

Henriksen ble flyttet fra sikker plass ned til tredjeplass. Den regnes ikke som sikker med tanke på en plass på Stortinget i 2013.

– Vi mener at Per Rune bør ha plass blant de to øverste, sier Arne Jæger, som leder Fellesforbundets Arbeiderpartilag, til Bergens Tidende.

Annonse

Flere saker

Annonse