JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler ryddig oppfølging

Alle punktene i 22. juli-kommisjonens rapport vil bli fulgt opp, men ikke alt kommer på en gang, varsler statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Kommisjonen har pekt på mange alvorlige mangler og svakheter. Alt dette skal vi komme tilbake til. Det vil skje på en ryddig måte og i tur og orden, sier Stoltenberg til NTB.

– Les også: Alle venter på Jens

Han vil foreløpig ikke si noe om hvilke punkter han vil komme inn på allerede i redegjørelsen til Stortinget tirsdag 28. august, og hva som eventuelt kommer senere.

– Alle disse tingene skal vi nå se på. Det er jo derfor vi har fått dette på bordet. Men dette kommer vi ryddig tilbake til, sier statsministeren.

Samme dag som Odd Reidar Humlegård startet i jobben som politidirektør, besøkte Stoltenberg ungdomsskoleelever som også hadde sin første dag «på jobb» – i et nytt skoleår.

– Les også: Faremos rådgiver?

Statsministeren frykter ikke at omstillingsarbeidet i politiet vil lide under av at Politidirektoratet har fått en høyst midlertidig leder i en sjef som er klar på at at han skal tilbake som Kripos-sjef når beordringen løper ut.

– Jeg har stor tillit til at justisminister Grete Faremo har konstituert den hun mener er best til å løse de utfordrende oppgavene. Det betyr at man kommer til å jobbe fra dag én med omstilling og styrking av politiet, sier Stoltenberg.

– Det er en krevende situasjon at den nye politidirektøren kun skal sitte i noen måneder, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

– Jeg tror ingen er uenig i at dette er en krevende situasjon for politiet, og at det har vært det lenge, sier Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse