JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan gripe inn mot E18-stans

Dersom lokalpolitikerne i Ås i Akershus ikke snur og godkjenner Statens vegvesens forslag til ny E18, varsler samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) statlig inngripen.

Staten kan gripe inn med statlig reguleringsplan dersom denne delen av hovedveien mellom Oslo og Stockholm blir stanset av lokalpolitikerne i kommunen, skriver Aftenposten.

Med 17 mot 15 stemmer vraket kommunestyret Statens vegvesens forslag til ny vei og besluttet at det skal utredes mer. Opprøret ledes av Fremskrittspartiet, med støtte av nesten hele Høyres gruppe, samt Venstre, SV og Miljøpartiet de grønne.Vedtaket har ført til at utbyggingen i Akershus har stoppet helt opp og ny E18 kan bli forsinket i mange år, frykter Statens vegvesen.

– Jeg synes situasjonen som har oppstått er svært uheldig. Jeg vil innstendig oppfordre partiene til å bli enige så de ikke utsetter dette i fem nye år. Det er klart at hvis de ikke blir enige, kan vi ikke utelukke at staten må se på bruk av statlig reguleringsplan, men det vil også forsinke saken. Så vi er svært opptatt av at de nå må komme videre med det prosjektet, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Veisjef Terje Moe Gustavsen og flere andre topper i Vegdirektoratet reiser tirsdag til Ås for å be lokalpolitikerne ombestemme seg og ta saken opp til ny behandling. (ANB-NTB).

Annonse
Annonse