JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Samskipnadene i havn på overtid

Partene unngikk streik i studentsamskipnadene etter en sen løsning natt til torsdag.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Meklingsresultatet for studentsamskipnadene som er i Virke-LOS-området ble et generelt tillegg på 3 kroner per time. I tillegg skal 1 prosent av lønnsmassen settes av til lokale forhandlinger med lav- og likelønnsføring.

NTL og Virke meklet i to dager, og gikk på overtid natt til torsdag før de ble enige.

– Det var en krevende mekling. Studentsamskipnadene er et område hvor lavlønnsgrupper har hatt en langt dårligere lønnsvekst enn andre grupper i virksomhetene. Vi kunne til slutt si ja til meklingsforslaget fordi vi fikk føringer på lav- og likelønn på potten som skulle avsettes til lokale forhandlinger, sier forhandlingsleder Hilde Larsen for NTL.

De lokale forhandlingene skal gjennomføres innen 31. oktober i hver enkelt virksomhet.

Satsene for kvelds-, natt og helgearbeid for hotell/restaurant/pub-, bokhandel/butikk/kiosk- og trenings-/idrettsaktivitetslokaler er oppjustert med mellom 5 og 10 prosent.

Partene er også enige om generelle retningslinjer for bruk av innleid arbeidskraft, arbeid for likestilling og partssamarbeid i perioden.

Annonse

Flere saker

Annonse