JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solhjell blir settestatsråd

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) blir settestatsråd for justisminister Grete Faremo (Ap).

Han er oppnevnt som settestatsråd i alle saker som gjelder tidligere politidirektør Øystein Mælands tjenesteforhold.

Mæland valgte i forrige uke å gå av som politidirektør, etter at 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport med skarp kritikk av politiet.

– Les også: Faremo vil redegjøre

Kort før hadde justis- og beredskapsminister Grete Faremo konkludert med at hun var inhabil i håndteringen av Mæland, som hun har hatt et vennskapsforhold til.

I statsråd på fredag ble samtidig Grete Faremo oppnevnt som settestatsråd for forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) i saker der Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) er part eller har sterk interesse.

– Les også: Faremos rådgiver?

Espen Barth Eide var leder av NUPIs internasjonale avdeling før han ble med i den rødgrønne regjeringen, først som statssekretær og senere som statsråd i Forsvarsdepartementet.

Humlegård formelt tilsatt

Odd Reidar Humlegård (51) skal kun fungere som politidirektør fram til nyttår.

I en pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet slås det fast at Humlegård ikke vil være konstituert som politidirektør utover 31. desember 2012.

Kripos-sjefen tok over som leder for Politidirektoratet etter at Øystein Mæland valgte å trekke seg, men ble først formelt beskikket til stillingen i statsråd fredag. Han har tidligere uttalt at det er uaktuelt for ham å søke stillingen permanent.

Humlegård ble i desember 2009 utnevnt som sjef for Kripos for en periode på seks år. Før det ledet han Utrykningspolitiet. Han startet politiet i 1984 og har blant annet jobbet i Telemark og Oslo politidistrikt, og vært assisterende sysselmann på Svalbard. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse