JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke gripe inn mot vikarbransjen

– Vi er ikke i mot bemanningsbransjen, vi er mot dårlige lønns- og arbeidsvilkår, svarte statsminister Jens Stoltenberg på LO-Aktuelts spørsmål.

torgny.hasaas@lomedia.no

Stoltenberg hadde innkalt til sin halvårlige pressekonferanse da LO-Aktuelt stilte spørsmålet:

– Bemanningsbransjen er en av de bransjene i Norge som har størst vekst. Er dette en utvikling dere ønsker eller vil regjeringen sette inn noen tiltak?

Statsministeren svarte med å henvise til handlingsplanene mot sosial dumping, og at det viktigste er å hindre at folk har dårligere lønns- og arbeidsvilkår.

Stoltenberg har dermed et annet syn på bemanningsbransjen enn sin fagstatsråd, arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Da arbeidsministeren møtte bemanningsbransjen 7. juni var et av budskapene hennes at bemanningsbransjen ikke er en bransje som hun ønsker skal vokse kraftig i Norge.

Ellers brukte Stoltenberg mesteparten av tida på pressekonferansen til å snakke om helse. Det er viktig at flere unge begynner i helsesektoren.

– I 2050 kommer Norge til å trenge at hver 3. elev fra videregående velger helsefagutdanning, sa statsministeren. Han gikk offensivt til verk for å forsvare omstruktureringen i helsesektoren, og lovte at det kom til å bli flere endringer i sykehussektoren.

– Jeg lover ikke ro, jeg lover handling, var statsministerens ord for dagen.

På spørsmål fra LO-Aktuelt om regjeringen hadde tenkt å legge ned veto mot postdirektivet var svaret at det hadde de.

– Vi har tatt i bruk reservasjonsmekanismen slik landsmøte har bedt oss om. Men i den mekanismen står det at partene skal prøve å komme til enighet, men i den prosessen er det to ganger seks måneders runder som skal gås. Og det er dette vi er i gang med. Men det viktigste for oss er å sikre en bra postombæring i hele landet, sa Stoltenberg.

Annonse
Annonse