JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lettet over punktum

AUF-leder Eskil Pedersen turte ikke drømme om at saken var over. Nå er han lettet og tilfreds etter at Anders Behring Breivik har fått sin dom.

- Da jeg sto opp i dag, torte jeg ikke å håpe på dette utfallet. Det er en stor lettelse, sier Pedersen til NRK. I helgen er han i Trondheim, der 350 AUF-ere er samlet på Rosenborg skole på den største politiske samlingen i ungdomspartiet siden 22. juli i fjor.

– I dag fikk han dommen, og vi blir minnet om at det er én person som er ansvarlig for dette. Samtidig handler denne dagen først og fremst om de 77 uskyldige, fantastiske personene som har blitt drept, sier han.

– Jeg er veldig lettet, glad og er veldig tilfreds med at han får denne forvaringsdommen og at han får sin straff. Jeg er glad for at vi nå får satt punktum, og jeg ser at denne dommen er i tråd med det de etterlatte og ofrene ønsker, sier han.

Han er også glad for at det ikke ble noen anke fra noen av partene.

– Det er viktig å sette et punktum og få avsluttet denne saken i dag. Slik jeg kan lese det, er det stor oppslutning om den avgjørelsen som er tatt, sier Pedersen.

Nå er han glad for å være sammen med flere hundre AUF-ere.

– Det er fantastisk flott. Jeg blir rørt, men også stolt og glad over at vi har klart å bevege oss videre. Nå skal vi bruke helgen på politikk! (ANB-NTB)

Annonse
Annonse