JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

18 millioner arbeidsløse i eurosonen

Mens det ble 88.000 flere arbeidsløse i de 17 eurolandene i juli måned, ble det 1.400 færre arbeidsløse i Norge måneden etter, ifølge nye tall.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

EUs statistiske kontor Eurostat melder at arbeidsløsheten vokste med to millioner mennesker i eurolandene fra juli i fjor til juli i år. Nå er det 18 millioner arbeidsløse i eurosonen, noe som tilsvarer 11,3% av hele arbeidsstyrken. I hele EU (27 land) er andelen arbeidsløse på 10,4%, noe som utgjør over 25 millioner mennesker.

– Les også: Euro area unemployment rate at 11.3%

Men i Norge gjør høye oljeinvesteringer, lav rente og høy sysselsetting at arbeidsløsheten går nedover, og her på berget er andelen mennesker uten arbeid på 2,6%. I alt er 68.400 mennesker registrert som helt arbeidsløse ved Nav-kontorene. I tillegg er 12.000 midlertidig sysselsatt på ulike arbeidsmarkedstiltak.

– Last ned: Augusttallene fra Nav

– Norge opplever en god og stabil situasjon på arbeidsmarkedet, i sterk kontrast til uroen i Europa, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap), til NTB.

Hun legger til at Statistisk sentralbyrå (SSB) i forrige uke kom med tall for sysselsettingen som viste at antall sysselsatte har økt med 57.000 det siste året.

– Det tyder på at etterspørselen etter arbeidskraft er så stor at flere ledige har kommet i jobb. Det er gode nyheter, sier Bjurstrøm.

Annonse

Flere saker

Annonse