JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil fjerne rett til VGS

Frp mener det er meningsløst å gi elever som ikke klarer ungdomsskolen rett til plass i videregående skole.

Tord Lien (Frp) i Stortingets utdanningskomité, og som også sitter i Frps eget utdanningsutvalg, ønsker å tvinge ungdomsskoleelever til å prestere karakteren 3 eller bedre i alle fag for å få plass i videregående skole.

– Dette burde være helt ukontroversielt. Jeg tror det kan virke motiverende for flere at de må klare bestemte karakterkrav for å få plass på videregående, sier Lien til VG.

– Det er kommunene som har ansvar for at elevene innehar det kompetansenivået som skal til når de forlater ungdomsskolen. Da blir det for lettvint å overlate sin egen svikt til fylkeskommunene og de videregående skolene, sier Frp-politikeren.

– Les også: Er dette lov å dele ut i skolen?

Men verken Høyre eller regjeringen støtter Frps nye utdanningsutspill:

– Det er en fallitterklæring. Vi har behov for all den arbeidskraft vi kan få i det norske samfunnet, sier Elisabeth Aspaker i Høyre

Statssekretær Elisabeth Dale (SV) i Kunnskapsdepartementet mener forslaget «er et kraftig angrep på reformen som gir alle rett til videregående opplæring».

Hun minner om at utdanning blir stadig viktigere for å lykkes i arbeidslivet og at i et inkluderende samfunn er det viktig med lik rett til utdanning. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse