JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksjonerer mot gjengmiljøet

Seks skyteepisoder i Oslo siden februar gjør at politiet nå innleder en offensiv mot kriminelle nettverk.

22. juli-angrepet i fjor har krevd store ressurser av politiet i Oslo det siste året. Samtidig har det vært flere hendelser med stikk- og skytevåpen på åpen gate i hovedstaden, melder NRK.

Einar Aas, seksjonsleder for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, innrømmer at dette feltet ikke har fått samme prioritet etter 22. juli i fjor som det hadde før terrorangrepet.

– På papiret ja, men i praksis nei, sier han.

– Les også: – Drepte i nødverge

Nå har politiet satset på en offensiv, og har ifølge NRK gjort beslag og pågripelser i forbindelse med gjengkriminalitet på minst ti adresser i løpet av kort tid.

– Det er alltid slik at når ting kommer til overflaten, så er det et tegn på at det skjer noe i underflaten. Jeg tror at noen av de negative hendelsene vi har hatt, skyldes toppen av et isfjell, sier Aas.

Ifølge TV 2 skal de omtalte skyteepisodene ha skjedd i forbindelse med en gjengkrig som skyldes omorganisering i de kriminelle bandene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse