JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Danske unge kjemper videre etter norsk tragedie

På tross av fredagens tragedie i Norge nekter unge, danske sosialdemokrater å la seg skremme fra å delta på dansk sommerleir. DSU oppfordrer alle til å delta.

Fredag ble Norge rammet av en voldsom tragedie da 68 unge fra det norske arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, AUF, ble skutt og drept da de var samlet til politisk sommerleir på øyen Utøya.

Fra 3.-7- august holder Den Socialdemokratiske Ungdom (DSU), sin sommerleir i Gadsbølle på Fyn. Men selv om angrepet på Norge har skapt utrygghet, er det fortsatt massiv oppslutning blant de danske unge. DSU har ennå ikke mottatt et eneste avbud, forteller forbundssekretær Louise Juul Jensen.

-Vi har snakket med mange, som helt naturlig er bekymret, men ingen har meldt fra. Og det er veldig viktig, da vi ikke må la oss begrense og styre av det som skjedde i Norge. Samtidig er fellesskapet viktig for å komme videre, sier Louise Juul Jensen.

Ingen tvil hos 3FUere

Flere medlemmer i 3F Ungdom er også berørt av tragedien i Norge. Blant dem er 24-årige Morten Mikkelsen. Som medlem av DSU kjenner han flere av de unge nordmennene som deltok på sommerleiren på Utøya. Han er allikevel ikke i tvil om hvorvidt han skal delta på DSUs sommerleir.

- Det har aldri vært en tanke å la være. Tvert imot er jeg nå enda mer sikker på at jeg skal delta, sier Morten Mikkelsen.

Han oppfordrer også andre DSUere til å fortsatt møte opp.

- Akkurat nå er det kanskje enda viktigere at vi står sammen. Historisk sett har vi alltid turt å si folk imot og kjempe mot truslene. Det skal vi også tørre nå, sier Morten Mikkelsen.

Ingen avbud hos SF Ungdom

SF Ungdom avholder allerede, fra i går og fire dager fremover, sin sommerleir ved Nyborg.

- Vi drøftet om vi skulle avlyse sommerleiren. Men vi ble enige om at det var viktig å stå fast. Vi gjør det også ut av respekt for ofrene i Norge, forteller Gry Möger Poulsen, leder i SFU.

Heller ikke her har man mottatt et eneste avbud blant deltakerne.

- Vi ringte rundt til alle deltakerne, og alle ga beskjed om at de fortsatt gjerne vil møtes. De syntes det var viktig å sende et signal om at vi ikke lar oss stoppe, forteller Gry Möger Poulsen.

Både DSU og SF har vært i kontakt med både politiet og politiets etterretningstjeneste, PET, rundt sikkerheten forut for sine sommerleire.

Annonse

Flere saker

Annonse