JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk minstelønnsavtale

Det ble enighet i forhandlingene for landforpleiningen i helga. Fellesforbundet fikk gjennom det viktige kravet at avtalen endres til en minstelønnsavtale.

eline@lomedia.no

Forhandlingene på landforpleiningsoverenskomsten har ikke gått like glatt som mange andre av Fellesforbundets forhandlinger i dette oppgjøret. Først natt til lørdag, etter mer enn to døgn med mekling hos Riksmekleren, kom det til enighet.

Dermed ble det ikke streik for de 120 medlemmene av Fellesforbundet som går på denne overenskomsten.

Prinsippspørsmål

Det er særlig kravet fra Fellesforbundet om overgang fra normallønnsoverenskomst til minstelønnsoverenskomst det har sittet langt inne å få NHO til å gå med på. Men dette lyktes til slutt, og dermed er Fellesforbundet ett skritt nærmere å få samordnet Landforpleining og Riksavtalen, overenskomsten for Hotell og restaurant.

– Vi synes det er bra at vi har fått gjennomslag for flere viktige prinisppsaker i dette oppgjøret. Flere av dem har vi jobbet med over tid, sier forhandlingsleder og forbundssekretær Clas Delp.

Han trekker fram at med en minstelønnsavtale vil medlemmer med lang erfaring få uttelling for praksisen sin på lønningsdagen.

Les hva vi skrev i forkant av oppgjøret.

For enkelte medlemmer vil tilleggene komme opp i 16,72 kroner i timen som følge av overgangen til minstelønnssatser.

Nytt av året er også at det blir både rett og plikt til reelle lokale lønnsforhandlinger. Nye bestemmelser for medlemmer som reiser i tjenesten er også tatt inn i den nye avtalen.

I tillegg fikk de ansatte inn mye av det samme som frontfaget, blant annet lønnet pappapermisjon i forbindelse med fødsel og regler for innleie av arbeidskraft.

Hele møteprotokollen fra Riksmekleren finner du her.

Annonse
Annonse