JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skryter av forsvarsrevolusjon

Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skryter av det økte nordiske forsvarssamarbeidet.

– Det er et forsvarspolitisk samarbeid og et materielt samarbeid mellom de nordiske landene som vi aldri tidligere har sett maken til, og som ingen trodde var mulig for bare 10–15 år siden. Vi er nå svært viktige leverandører til hverandres forsvar. Vi samarbeider om store investeringsprosjekter og vi trener mer enn noen gang. I tillegg deler vi på overvåkingsressurser som gjør at vi alle vet mer enn vi ville ha visst hver for oss, sier Eide etter at de nordiske forsvars– og utenriksministrene har sittet sammen i Bodø i to dager.

– Les også: Helikoptre på trening

Støre sier at dette samarbeidet har stor politisk betydning:

– Det er nyttig for oss som utenriksministre å forstå den materielle betydningen av forsvarssamarbeidet. Flysamarbeidet mellom Norge, Sverige og Finland, det er få land som er så integrert i øvelse og trening. Noen i NATO og noen i EU. Men at vi finner den måten å trene på, det har stor politisk betydning. (ANB–NTB)

– Les også: Dyrere i drift enn F-16

Annonse
Annonse