JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Øldrikkende politikere på Facebook

Høyres Merethe Ranum la ut bilder på Facebook av medpolitikere som drikker øl under en studietur i Spania. Ordfører Rita Ottervik er blant dem som reagerer.

Ranum la også ut bilder av Trondheims-politikere som sov på bussen. Dette har ikke falt i god jord hos kollegene.

– Hun henger ut sine kolleger. Det er ufint, sier Trondheims ordfører Rita Ottervik til Adresseavisen. Formannskapet i Trondheim er på en fem dagers studietur til Spania, der de blant annet skal studere byutvikling i Bilbao.

Høyres kommunalråd Merethe Ranum har under turen lagt ut bilder på Facebook som viser politikerkolleger som tar en øl, eller som sover på bussen. Bildene er ledsaget av ironiske kommentarer, men det som var humoristisk ment ble ikke oppfattet sånn av dem som er på bildene.

Ingen heisatur

Både Rita Ottervik og andre politikere reagerer på bildene som er lagt ut, og at studieturen feilaktig blir framstilt som en heisatur.

– Dette er tredje gangen i løpet av min tid som ordfører at jeg tar formannskapet med på en slik tur, og dette er den absolutt mest disiplinerte gjengen jeg har hatt med, sier Ottervik. Hun har allerede tatt opp saken med Ranum.

Merethe Ranum (H) sier hennes kommentarer var ironisk ment, og et forsøk på å vise at politikere har humor.

Etter at Adresseavisen tok kontakt, la kommunalråden ut en unnskyldning på Facebook: «Det har dessverre kommet negative reaksjoner på de bildene og kommentarene jeg har lagt ut fra turen. Jeg er veldig lei for det. Mitt forsøk på å bruke humor var åpenbart ikke vellykket».

Hennes politikerkolleger var ikke spurt eller informert før bildene og kommentarene ble publisert på Facebook. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse