JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt poststrid med EU

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er ikke kommet nærmere en løsning på striden med EU om postdirektivet.

– Situasjonen er at det er en uenighet mellom partene. Vi har utvekslet syn og forklart vår holdning, men har ikke kommet nærmere en løsning, sa Støre da han fredag gjestet landsmøtet til LO–forbundet Postkom.

Ifølge nettstedet frifagbevegelse.no fant han grunn til å berolige forbundet om at Norge ikke er beredt til å innføre direktivet slik det nå er utformet. Postkom spilte en sentral rolle da Arbeiderpartiets landsmøte vedtok å gå inn for bruk av reservasjonsretten i EØS-avtalen.

– Les også: LOs tapte slag

I tråd med avtaleverket er partene forpliktet til å finne en løsning, men på et gitt tidspunkt kan EU komme til å iverksette den såkalte 102-prosessen. Da starter en nedtelling på to ganger seks måneder. Hvis det innen periodens utløp ikke er enighet, blir deler av EØS-avtalen suspendert. Det har ikke skjedd tidligere, og konsekvensene av det er uklare.

– Vi har sagt til EU at, med vår geografi og behovene til folk og bedrifter, ønsker vi å videreføre den ordningen vi har, sa Støre, som la til at reaksjonene fra EU til nå ikke har vært foruroligende.

– Les også: LO tar æren

– Himmelen falt ikke ned. Jeg har også registrert at EU har en del saker som opptar dem for tida, sa utenriksministeren lakonisk og siktet til de massive gjeldsproblemene i eurosonen. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse