JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha debatt om holdninger

LO lanserer en kampanje for å få folk flest til å diskutere integrering, rasisme og holdninger. Verktøyet er en kortstokk.

– Vi ønsker at folk skal få større forståelse for at vi lever i et flerkulturelt samfunn og at det er noe vi alle må forholde oss til. Gjennom å diskutere utfordringer som dette kan føre med seg kan vi få kunnskap og utvikle holdninger med hverandre, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen.

– Kurs og konferanser er ikke den eneste måten man kan tilegne seg kunnskaper på. Like viktig er de vi overfører til hverandre i en åpen dialog, legger hun til.

– Les også: – Tilstrømningen vil ikke stoppe opp

I kantina

Nå tar LO altså initiativet til en debatt om integrering og holdninger. Verktøyet er en kortstokk med 52 påstander og fakta om innvandrere og arbeidslivet. Målet er at de ulike påstandene skal bidra til debatt i kantiner og pauserom.

– Det er ikke rasisme på vår arbeidsplass. – Tillitsvalgte jobber kun for etniske norske medlemmer. – Innvandrere passer ikke inn i vår virksomhet.

Dette er alle eksempler på påstander i kortstokken.

– Jeg tror tiltaket vil slå an fordi det er så enkelt. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta i debatten og det følger heller ikke med noen formelle forpliktelser, sier Kristiansen.

Hun håper de tillitsvalgte på arbeidsplassene vil bruke anledningen til å sette saken på dagsorden.

Økt interesse

Kristiansen håper at tiltaket også skal øke interessen for de aktivitetene som allerede finnes. LO har i flere år vært engasjert i blant annet rasismefrie soner med Norsk Folkehjelp.

– Jeg håper at når folk har diskutert mange av temaene, så vil man stille spørsmålet: Hva kan gjøres her hos oss?

Mandag denne uken fikk LOs sekretariat presentert opplegget og framover vil alle deltakerne på LOs fylkeskonferanser få med seg kortstokken til bruk ute på egen arbeidsplass.

– Dette er et prøveprosjekt og tilbakemeldingene vil avgjøre hvor stort vi kommer til å satse på dette fremover. Jeg har tro på dette og håper at etter hvert vil vi finne disse kortene på de fleste arbeidsplasser, sier Kristiansen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse