JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg slipper å vitne

Statsminister Jens Stoltenberg slipper å vitne i rettssaken mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard.

Det synes klart etter at statsadvokat Thorbjørn Klundseter har gitt beskjed om at han ikke ønsker å ha statsministeren i vitneboksen under rettssaken.

Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på en mindreårig jente over en toårsperiode, da jenta var mellom 14 og 16 år.

Det er jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, som har bedt om å få Stoltenberg i vitneboksen, men det er påtalemyndigheten som tar den endelige avgjørelsen.

– Les også: Tar permisjon

– Vi kan ikke se at et avhør av ham kan bringe noe nytt inn i saken. Saken er veldig godt opplyst, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter til NRK.

Klundseter sier avgjørelsen ikke skyldes at Stoltenberg er statsminister. Personer må møte i retten helt uavhengig av stilling.

– Les også: Tiltalen skjerpet

– Men skal man forklare seg, så bør forklaringen ha en betydning for saken, og det er der det ligger. Jeg kan ikke se at hans forklaring kan tilføre saken noe mer enn det man allerede vet.

Braathen Hjortdal mener at statsministeren kan kaste lys over forholdet mellom jenta og Øygard, fordi han har sett sammen de to sammen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse