JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jernbaneverket-ansatt siktet for korrupsjon

En ansatt i Jernbaneverket i Narvik er pågrepet og siktet for korrupsjon. En lokal entreprenør er siktet i det samme forholdet.

may.berg@lomedia.no

De to ble pågrepet i en politiaksjon i Narvik onsdag morgen.

– Vi anmeldte en ansatt i Jernbaneverket til politiet tidligere i år. Dette dreier seg om et forhold mellom en av våre ansatte og leverandørmarkedet. Politiet har nå tydeligvis funnet grunnlag for å gå til aksjon, sier kommunikasjonsdirektør Svein Horrisland i Jernbaneverket til NTB.

Politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt opplyser at etterforskning av mulig korrupsjon er tidkrevende å forberede, og politiet har derfor jobbet med denne saken over en viss tid. Økokrim bistår i etterforskningen.

– De pågrepne vil bli avhørt i løpet av dagen. Hvorvidt de blir begjært varetektsfengslet, vil bli avgjort i etterkant av avhørene, sier Lakselvhaug.

Ifølge Horrisland, ville ikke siktelsen foreløpig ha innvirkning på den ansattes arbeidsforhold til Jernbaneverket.

– Han er i dag pågrepet av politiet. Så får vi senere ta stilling til hva som kommer fram i samtalene med politiet. Da må vi vurdere hvordan vi skal forholde oss til saken og eventuelt vurdere suspensjon, sier Horrisland.

Annonse
Annonse