JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser «storstreik»

– Jeg er ikke med på analysen om at årets streik skal være eneste utgangspunkt for en ny Holden-rapport, sier Tone Rønoldtangen.

For det første mener lederen i LO Stat at dette ikke var noen «storstreik», som så mange skal ha det til.

4600 av de nesten 100 000 medlemmer i LO Stats forbund streiket. Hun har tidligere uttalt at «de fleste streiket ikke».

Dernest mener Rønoldtangen at utvalget som skal se på lønnsdannelsen i Norge, bør ha et bredere perspektiv enn nettopp streiken, når de nå setter i gang arbeidet.

– Jeg mener det blir å tillegge streiken for mye vekt. En ny rapport ville kanskje ikke blitt foreslått uten en streik, men samtidig er det mye som har skjedd siden forrige rapport kom for ti år siden. Verden har endret seg, og en ny runde er derfor nødvendig nå, kommenterer Rønoldtangen.

Hun sier at alle som var til stede på møtet tirsdag var enige om å sette ned et nytt utvalg, selv om det var ulike begrunnelser for hvorfor.

* Les også: Holder fast ved frontfaget

Frontfagsmodellen

Rønoldtangen er helt på linje med LO-leder Roar Flåthen, når han slår fast at det er frontfagsmodellens rolle en nå skal se på, og ikke alternativer til den.

– Vi mener frontfagsmodellen fungerer bra, noe jeg ikke tror det hersker stor uenighet om, uttaler Rønoldtangen etter møtet om lønnsoppgjøret.

Ikke oppvaskmøte

– Hva snakket dere ellers om på møtet?

– Det vil jeg ikke gå ytterligere inn på, fordi møtet var lukket. Men jeg kan si så mye som at statsministeren åpnet det hele med å slå fast at dette ikke var et oppvaskmøte. Det er jeg glad for, understreker Rønoldtangen.

Hadde han gjort det, mener LO Stat-lederen at den frie forhandlingsretten ville stått i fare.

– Statsministeren er profesjonell og streik er et lovlig maktmiddel, avslutter hun.

Finansdepartementet vil komme tilbake med en nærmere beskrivelse av mandat og sammensetning av utvalget i nærmeste framtid.

Annonse
Annonse