JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Morna, Jens!

– Arbeiderpartiet ber oss takke ja til tilbud om tribuneplass. Takk som byr, men nei takk, sier KrF-leder Knut Arild Hareide som ønsker samarbeid med Høyre og Venstre.

Han vektla et den rødgrønne regjeringen har skuffet Kristelig Folkeparti i sak etter sak som betyr mye for et kristendemokratisk parti.

– Vi er blitt utfordret og provosert i spørsmål om familie, kulturarv, menneskeverd og sorteringssamfunn. Fortsatt rår et grunnsyn preget av at staten vet best, med altfor liten vilje til å vise tillit og satse på familie og frivillig sektor, sa Hareide.

– Les også: Positiv til KrF-flørt

Han mener at den rødgrønne regjeringen har vært passive i kampen mot fattigdom og klimautfordringene, og har vist en skuffende vilje til offensiv fremtidsrettet landbruksutvikling. Deler av asyl- og flyktningpolitikken har ifølge KrF-lederen hatt preg av en kalde regelforvaltning i stedet for en åpen human og skjønnsmessig vurdering

– Regjeringen har veket unna og manglet mot til å ta restriktive grep for å stanse en uheldig utvikling når det gjelder alkoholbruk. Vår konklusjon er at vi vil ha et regjeringsskifte, sa Hareide.

– Les også: KrF åpner døren for Frp

KrF vil i regjering og ønskedrømmen er å regjere sammen med Høyre og Venstre. Uten å nevne Frp åpner Knut Arild Hareide for samtaler med alle som kan utgjøre et regjeringsalternativ etter valget neste høst.

– Vi bør være åpne for å samtale med alle som kan danne et alternativ etter valget, sier Hareide.

KrF-lederen snakker om alle andre partier enn Frp i sin tale, men signaliserer altså et historisk veivalg ved å åpne for å støtte en regjering med Frp. Han vil også snakke med resten av opposisjonen om veien videre.

– KrF vil være en løsning for et skifte. Forutsetningen vår er først og fremst denne: Vi vil medvirke til etablering av en regjering som fører en politikk med mer av den profil og retning som vi ønsker. Med det utgangspunktet vil vi gå inn i avklaringssamtaler med resten av dagens opposisjon, sier Hareide. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse