JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Verkstedarbeiderne klare for sympatistreik

Statsbanenes Verkstedarbeiderforening Oslo gir Fagforbundet full støtte i konflikten på de private sykehjemmene.

oystein@lomedia.no

– Deres krav om like pensjonsvilkår som offentlig sykehjemsansatte er et rettferdig krav. Årsaken til konflikten er at kommuner konkurranseutsetter driften av sykehjem, uten at det stilles krav til lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår. Statsbanenes Verkstedarbeiderforeningen varsler at vi er rede til å ta ut våre medlemmer i sympatistreik dersom Fagforbundet ber oss om det, heter det i en uttalelse fra foreningen.

– For de private aktørene i denne bransjen utgjør lavere lønn og dårligere pensjonsordninger det meste av deres konkurransefortrinn. Her må det spares hvis det private helseforetaket skal vinne anbudskonkurransen. De kommunale pensjonsordningene er det første som ryker, og så settes presset inn mot arbeidstid og øvrige arbeidsvilkår, uttaler foreningen videre, og avslutter:

– Den kampen dere fører nå, er en prinsipiell kamp på vegne av hele fagbevegelsen, derfor må den steile og arrogante holdningen fra NHO Service slås tilbake av en samlet fagbevegelse. Vi er selv forberedt på å slåss mot konkurranseutsetting og dumping av våre egne lønns og pensjonsvilkår så den kampen dere fører nå er også for oss. Stå på!

LES OGSÅ: – Vi er klare for å kjempe lenge

Annonse
Annonse