JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– SV svikter de svakeste

Leksehjelp til alle elever på grunntrinnet vil bare øke forskjellene i den norske skolen, mener Guri Melby i Venstre.

– SV svikter de svakeste elevene, sier hun.

Melby viser til funnene i rapporten «Litt vanskelig at alle skal med» fra NOVA, hvor det lovfestede tilbudet om leksehjelp på 1.-til 4.-trinnet evalueres. Rapporten viser at leksehjelpen bidrar til å opprettholde og forsterke de sosiale forskjellene i skolen, de flinke blir flinkere og svake elever får ikke den hjelpen de har behov for, ifølge lederen av Venstre programkomité.

– For å nå de svakeste i skolen trenger vi målrettede tiltak, ikke lovfestede, universelle ordninger som smører hjelpen tynt ut over alle, sier hun.

– Les også: Vil ha slutt på lekser

SV-leder Audun Lysbakken tok lørdag til orde for å gi lovfestet rett til to timers leksehjelp til alle elever fra 1. til 10. trinn i grunnskolen, og argumenterte med at spesielt ressurssvake elever vil ha mest nytte av tilbudet.

– Allerede i dag er det 9.000 ufaglærte i skolen, og beregninger viser at vi i 2020 vil mangle 11.000 lærere. SV begynner i feil ende når de nå skal pålegge lærerne å drive leksehjelp for samtlige skoletrinn, sier Melby.

Venstres programkomité går inn for å avskaffe hele den lovfestede leksehjelpen og heller gi skolene frihet til å utforme tilbudet slik de ønsker, slik at det treffer de elevene som trenger det mest. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse