JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nyvalg i Transportarbeiderforbundet

To forbundssekretærer vil bli nestleder i Transportarbeiderforbundet: Sissel Karlsen og Dag-Einar Sivertsen. Forbundsstyret er delt i sin innstilling.

vegard.holm@lomedia.no

Etter at Torbjørn Reigstad har fratrådt vervet som 2. nestleder i forbundet, er det NTFs representantskap som skal foreta nyvalg av 2 nestleder. Møtet avholdes torsdag 20. september.

Forbundsstyrets innstilling

Fra foreningene er det sendt inn forslag på to kandidater, begge er i dag altså forbundssekretærer: Sissel Karlsen ble valgt som forbundssekretær på landsmøtet i 2005, mens Dag-Einar Sivertsen ble valgt i 2009.

Begge kandidatene bekrefter at de har sagt ja til å stille til valg som nestleder. 13 foreninger har foreslått Sivertsen, 5 foreninger har foreslått Karlsen. Noen av forbundets bransjeråd og utvalg har også uttalt hvem de ønsker som ny nestleder.

Tirsdag 11. september innstilte NTFs forbundsstyre på Dag-Einar Sivertsen som 2. nestleder med 6 stemmer. Sissel Karlsen fikk 5 stemmer.

Dyktig mann

Oslo og Omegn Bussarbeiderforening er en av foreningene som har foreslått Sivertsen. Petter Jørgensen, som er leder i foreningen, sier han han har mye erfaring med Dag-Einar Sivertsen.

- Dag-Einar er en dyktig mann. Vi har lang erfaring gjennom arbeid med bussaker. Og han har visjoner utover bussbransjen i forhold til andre viktige saker for forbundet, sier Jørgensen.

Han legger også vekt på at det er viktig at Sivertsen kommer fra Nord-Norge.

- Vi må jo veie folk opp mot hverandre. Det er mange forhold som spiller inn ved valg som dette. Faglig dyktighet telle mye, det gjør også slikt som geografi og kjønn, sier Petter Jørgensen.

Bred erfaring

Dag Tønder og Oslo Transportarbeiderforening støtter Sissel Karlsen.

- Sissel er den av de sittende forbundssekretærene som har bredest erfaring, nær sagt på alle tariffområder. Hun har gjennom en rekke kompliserte arbeidsrettssaker vist sin kompetanse, sier Tønder.

Han holder også fram at Karlsen gjennom flere tiår vært aktiv tillitsvalgt både i klubb, konsern, fagforening og ikke minst lokalt i LO.

- Jeg vil også trekke fram hennes store arbeidskapasitet, stå på vilje og ikke minst er hun klar og metodisk i sitt arbeid som tillitsvalgt. Hennes internasjonale engasjement viser hvor Sissel har hjertet: Fra hun smuglet trykkemaskiner til Polen på 1980-tallet til hun har stått på streikevakt for Tümtis i Tyrkia, sier Dag Tønder.

Når en av forbundssekretærene rykker opp skal det også foretas valg på ny forbundssekretær. Morten Hagen fra Oppland og Nina Risingård fra Vestfold-Telemark er kandidater.

Annonse
Annonse