JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Griper inn i skattesak

Fem år gamle Daniel som ble 100 prosent invalid i barnehagen slipper formueskatt.

Historien om fem år gamle Daniel som ble 100 prosent invalid i barnehagen, men må betale formuesskatt av erstatningsbeløpet, har fått finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) til å reagere.

Nå varsler Johnsen en endring i skatteloven med tilbakevirkende kraft, slik at femåringen slipper å betale skatt av forsikringspengene han er tilkjent, skriver Vårt Land.

Det var i 2010 Daniel fikk en hoppestrikk rundt halsen under lek i barnehagen. Han hang så lenge i strikken at han ble alvorlig hjerneskadd og verken kan snakke, gå, stå eller sitte. Han trenger nå tilsyn døgnet rundt.

Tegnet privat forsikring

Lørdag skrev moren Karina Eidem på Facebook-siden til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om brevet fra Skatteetaten der de fikk beskjed om at lille Daniel måtte betale rundt 20.000 kroner årlig i skatt av de 2,5 millionene han er tilkjent fra forsikringsselskapet og som skal gå til å sikre hjelpemidler, pleie og guttens økonomiske framtid.

Årsaken er at foreldrene hadde tegnet privat ulykkesskadeforsikring for ham og at skatteloven kun gir unntak i saker der ansvaret for ulykken er plassert, noe som ikke var tilfelle i ulykken med Daniel.

I en e-post til Vårt Land understreker finansminister Johnsen at Skatteetaten har handlet korrekt etter gjeldende regler, men forstår at det kan oppfattes som urettferdig.

– Ubegrunnet

– Jeg synes forskjellsbehandlingen i skatteloven av uføre barn som har mottatt henholdsvis erstatning og forsikring virker ubegrunnet og jeg ønsker derfor å endre reglene, skriver han videre.

– Jeg tar sikte på å fremme forslag til lovendring så snart som mulig, fortrinnsvis i løpet av høsten, med virkning for inntektsåret 2012, opplyser finansministeren.

Daniels mamma Karina sier til VG at de er strålende fornøyd med at regjeringen nå snur og lar familien slippe formuesskatt, men tør ikke helt å slippe jubelen løs.

– Jeg tror ikke helt på dette før jeg får se det, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse