JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brekk åpner for å stille i Sør-Trøndelag

Lars Peder Brekk (Sp) har trolig tapt kampen om førsteplassen i Nord-Trøndelag.

Han vurderer å prøve seg på Ola Borten Moes listeplass i Sør-Trøndelag for å kunne fortsette på Stortinget.

Senterpartiets parlamentariske leder er slett ikke avvisende til å gjøre sørtrønder av seg og innrømmer at han har tenkt tanken.

– Selvsagt har jeg det i dag. Jeg forstår at mediene og andre er opptatt av det spørsmålet. Men det er krevende å svare på det i dag. Jeg har respekt for nominasjonsprosessen i hjemfylket mitt og i Sør-Trøndelag, sier Brekk til Nationen.

– Les også: Tilbake til gamlejobben

Brekk står uten stortingsplass etter at kampen mot partikollega Marit Arnstad synes tapt. 13 lokallag har Arnstad på topp mens bare seks støtter Brekk.

Sp-statsråd Ola Borten Moes farvel til Stortinget åpner imidlertid for at Sør-Trøndelag blir stortingsredningen for Brekk.

Lederen for nominasjonskomiteen i Sør Trøndelag, Jon P. Husby, avviser ikke at Brekk kan stille på liste i nabofylket.

– Enhver kandidat vil være aktuell, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse