JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandler om Sola-verksted

En løsning for nedleggingstruede Pratt&Whitney i Rogaland kan være på gang.

eline@lomedia.no

Forhandlinger er i gang om at mulig salg av utstyr, materiell og bygningsmassen til flymotorverkstedet på Sola utenfor Stavanger, bekrefter Pratt&Whitneys talsperson Tore Svanes til Stavanger Aftenblad. Svanes vil ikke si noe om hvem de mulige kjøperne er, eller om innholdet i forhandlingene.

Rettssak

Det var i mars i år at de amerikanske eierne besluttet å legge ned verkstedet. Fellesforbundet har hele tiden kjempet mot nedleggelsen, og har ført sak i tingretten for å hindre det. I retten kom det fram at Pratt&Whitney har inngått en intensjonsavtale med en mulig kjøper. Men intensjonsavtalen gjald bare kjøp av utstyret på bedriften, som har gitt arbeid til 192 ansatte. 70 prosent av disse har så langt fått seg nye jobber, ifølge Fellesforbundet.

Tidligere har firmaet Aerogulf fra Dubai vært interessert i å kjøpe. Representanter for Aerogulf vil ikke bekrefte at det er de som nå forhandler om et kjøp.

110 ansatte

Morten Larsen, distriktssekretær i Fellesforbundet, sier det er gledelig dersom forhandlingene fører til at virksomheten på Sola fortsetter.

Fellesforbundet har ifølge Aftenbladet informasjon om at en ny eier av motorbedriften kan ansette en stab på 110 personer. Disse skal da jobbe for en årsproduksjon på 80 flymotorer. Om den aktuelle kjøperen opererer alene eller i samarbeid med et lokalt firma, kan ikke Larsen bekrefte.

Annonse
Annonse