JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Si din mening

Hva medlemmene mener om Prosjekt Forbundsalliansen er viktig for Arbeidsmandsforbundets framtid, understreker forbundsleder Erna Hagensen. I dag starter høringsprosessen.

ane.borrud@lomedia.no

I over et år har arbeidsgrupper i Prosjekt Forbundsalliansen - en utredning om mulig sammenslåing av Arbeidsmandsforbundet, Postkom, Transportarbeiderforbundet og Industri Energi - vært i sving på tema som handlingsprogram og medlemsfordeler, vedtekter, økonomi og kontingent. I dag sendes resultatene ut til høring i Arbeidsmandsforbundet.

– Det er viktig å merke seg at dette er delprosjektene sine synpunkter. Vi har ikke hatt høringsdokumentet til behandling, understreker Hagensen.

Først etter at medlemmene i Arbeidsmandsforbundet har kommet med sine innspill, vil forbundet trekke sine endelige konklusjoner.

– Delprosjektene har gjort en god jobb, men om alt blir som de har foreslått er jo ikke så sikkert, sier forbundslederen.

Lokalorganisasjonene

På avdelingsnivå vil ikke et nytt forbund skape store endringer i første omgang.

– Det er viktig å merke seg at avdelingskontorene våre vil bestå. Vi har ikke gjort noen drastiske endringer ute i organisasjonen, påpeker forbundslederen.

«Sammenslåing sentralt, utvikling lokalt», er slagordet i prosessen. Med andre ord: Det blir opp til avdelingene ute å starte et samarbeid om organisatorisk sammenslåing med de andre tre forbundene.

– Vi vil oppfordre til godt samarbeid ute mellom lokalorganisasjonene, sånn at medlemsservicen blir optimal. Det er det som er det viktige, sier hun.

Sentrale organisasjoner

I forslag til vedtekter for det nye forbundet vil de sentrale organisatoriske nivåene bli de samme som Arbeidsmandsforbundet har i dag. Landsmøtet blir forbundets høyeste myndighet, med ordinært landsmøte hvert fjerde år. Landsstyret skal bestå av forbundsstyret og ytterligere 39 medlemmer, slik at totalantallet blir 58. Og forbundsstyret skal bestå av forbundsleder, fire til i ledelsen og 14 styremedlemmer.

Høringsdokumentene

Hoveddokumentet, med alle utredningene fra arbeidsgruppene, er på 136 sider. Synes du 136 sider blir litt mye å lese på sengekanten, kan du ta for deg sammendraget, som er i et eget dokument på 16 sider. I tillegg har LO Media laget et eget blad, som ligger ved neste nummeret av Arbeidsmanden.

– Nå håper jeg flest mulig tar seg tid til å gå gjennom dokumentene og si sin mening. Det er viktig at vi får en bredest mulig debatt, for hva medlemmene mener nå, vil være veldig viktig for forbundet sin framtid, avslutter Hagensen.

Annonse
Annonse