JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aasrud ble ikke informert

Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) forklarte til 22. juli-kommisjonen at hun ved tiltredelsen ikke ble informert om et vedtak som presiserte hennes departements ansvar for sikkerheten i regjeringskvartalet.

«Hun bemerker at hun når hun starter som statsråd er helt avhengig av at administrasjonen videreformidler til henne i egnet form vedtak som det er av betydning for henne å være kjent med,» heter det i intervjureferatet som ble frigitt torsdag kveld.

Mye av intervjuet dreier seg om sikringen av Grubbegata og et mer overordnet sikringsprosjekt.

– Min befatning og mitt inntrykk av det sikkerhetsprosjektet var veldig perifert, forteller Aasrud i intervjuet og legger til at «det ble presentert som at det var noe FAD Fornyings- og administrasjonsdepartementet gjorde på oppdrag.»

Prosjektet var «veldig sikkerhetsgradert» og detaljkunnskap ble gitt på en «need to know basis». Parallelt med dette prosjektet pågikk et annet prosjekt om datasikkerhet. Underveis i dette kom det fram at ingen av Aasruds statssekretærer var sikkerhetsklarert. Dermed gikk det ekstra tid til å klarere dem, men i referatet heter det at denne tidsbruken ikke gikk ut over fremdriften i prosjektet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse