JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Løser ikke regjeringens utfordringer

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringens utfordringer neppe blir løst ved å rokere statsråder.

– Først og fremst vil jeg ønske dem til lykke med viktige oppgaver. Samtidig så vil dette neppe løse regjeringens utfordringer. Dette er bare en ny omdreining ved at de samme menneskene dyttes rundt til nye statsrådsposter, sier Sanner til NTB.

Han påpeker at det har vært usedvanlig mange statsrådsbytter i løpet av de sju årene med regjeringen Stoltenberg.

– Så langt har det ikke løst utfordringene å bytte poster. Det er åpenbart de politiske løsningene som er problemet og ikke de som fyller statsrådspostene, sier han.

– Les også: Skifter flere statsråder

Av skiftene som er spådd, trekker han fram det ene nye navnet som kan få en plass i regjeringen, Hadia Tajik, som sitter på Stortinget for Oslo Ap.

– Det er et spennende og godt valg. Jeg kjenner henne gjennom stortingsarbeidet og synes hun virker som et stort politisk talent for Arbeiderpartiet. Utover det er dette enda en omdreining på at Stoltenberg bytter de samme menneskene rundt til nye poster, sier Høyres nestleder.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud er ikke blant dem som er nevnt i den mulige nye regjeringskabalen. Torsdag kom det fram at hun ikke var klar over at det var hennes departement som hadde ansvaret for sikringen av regjeringsbyggene.

– Spørsmålet er om hun til syvende og sist blir sittende. Jeg hoppet i stolen i dag da jeg hørte hennes kommentar på politisk kvarter hvor hun sier at «sikkerhet var en post på mitt budsjett. Jeg ble ikke orientert utover det». Er man statsråd, så er man politisk leder og da sitter man med ansvaret, sier Jan Tore Sanner. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse