JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Virke: Bidrar ikke til vekst og velferd

Virke mener statsbudsjettet er stramt, men ikke særlig smart.

Hovedorganisasjonen Virke, (tidligere Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, HSH) mener statsbudsjettet for 2012 er tilpasset den økonomiske virkeligheten, men at det ikke bidrar i stor nok grad til å sikre fremtidig vekst og velferd.

– Vi skulle gjerne sett et budsjett som la til rette for vekst. Vi ser at det er økte investeringer til vei og jernbane i statsbudsjettet for 2012, men en vekst på 8 prosent dekker ikke stort mer enn kostnadsøkningen, sier administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, Vibeke Madsen.

Virke undrer seg også over den tidligere varslede økningen i matmomsen fra 14 til 15 prosent.

– Til sammen har denne regjeringen økt matmomsen med 4 prosentpoeng, og sørget for jordbruksoppgjør som har ført til prisøkninger på mange landbruksvarer. Dette har også bidratt til økt grensehandel, sier Madsen.

Men Virke er likevel fornøyde med økningen i minstefradraget og satsingen på at flere funksjonshemmede kommer seg i arbeid.

Annonse
Annonse