JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser dieselfrie soner

Det er uaktuelt å innføre dieselfrie soner i storbyene, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp).

Hun avviser Vegdirektoratets forslag som ville gjort det dyrt å kjøre dieselbil i storbyene.

– Vi kommer ikke til å godkjenne slike ordninger, sier statsråden til NRK.

Arnstad viser til at det allerede i dag finnes mange tiltak kommunene kan sette inn for å redusere biltrafikken, som for eksempel køprising og tidsdifferensiering av bompenger.

VG skrev tirsdag om Vegdirektoratets forslag om et gebyr for dieselbiler i de største byene.

– Det er fortsatt tidlig å si noe om gebyrenes størrelse, men de bør være merkbare. Vi snakker nok om et par tusen kroner for en vinter. Minst, sier avdelingsdirektør Ivar Christiansen ved seksjon for trafikkforvaltning i Vegdirektoratet.

Han mener det er enklere å innføre et slikt gebyr framfor å innføre totalforbud mot dieselbiler og sier at bilistene kan velge om de vil betale for hele sesongen eller dag for dag.

Marit Arnstad mener imidlertid at det viktigste tiltaket for å redusere bilbruken i byene er å få flere til å reise kollektivt. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse