JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk toppjobb står tom

I over ett år har Norge hatt frist på seg til å finne noen som kan stå for den daglige driften ved EFTA-sekretariatet i Brussel.

Nå har stillingen vært ubesatt i én måned.

EFTA-sekretariatet i Brussel ledes av Sveits og Island, men stillingen som visegeneralsekretær har stått tom i påvente at Norge skulle lansere en kandidat til jobben, skriver Nationen.

Det er visegeneralsekretæren som har ansvaret for den daglige driften av EØS-avtalen, og Fredrik Sejersted, professor ved Senter for europarett, karakteriserer det som «uheldig» at Norge ikke har skaffet noen til stillingen.

– Det er en svært viktig stilling. Det daglige arbeidet med EØS-avtalen er kanskje teknisk og preget av detaljer og enkeltdirektiv, men det er av stor verdi for Norge, sier han.

Pressevakt Svein Michelsen i Utenriksdepartementet sier i en kommentar at utnevningen er til vurdering i departementet og at en beslutning vil tas om kort tid.

EFTA-sekretariatet ledes av en generalsekretær og en visegeneralsekretær som begge har kontor i Genève, og en visegeneralsekretær ved sekretariatet i Brussel. De tre stillingene går på rundgang mellom EFTA-landene og besettes på nytt hvert sjette år. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse