JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO: Et nødvendig stramt budsjett

- Fellesorganisasjonen (FO) forstår at det er nødvendig å legge fram et stramt budsjettforslag i år. I en slik situasjon er en påplussing i budsjettet på 49 milliarder kroner, blant annet for å ivareta forpliktelsene i folketrygden, bra, sier nestleder i FO, Mimmi Kvisvik.

Behovet for en velferdsstat og velferdstjenester som bidrar til integrering og hindrer utstøting er spesielt nødvendig i en slik situasjon som Europa nå befinner seg i. - Derfor er det norske statsbudsjettet et godt verktøy i en slik sammenheng, fremholder Kvisvik i en pressemelding.

FO er spesielt glad for at Regjeringen klarer å videreføre det øremerkede tilskuddet til det kommunale barnevernet i et såpass stramt budsjett.

– Dette er helt nødvendig for å ivareta noen av de svakeste gruppene i velferdssamfunnet vårt, sårbare barn og unge, understreker Kvisvik.

Samhandlingsreformen innføres fra nyttår 2012. FO er kritisk spørrende til om budsjettet har tatt tilstrekkelig høyde for de store utgiftene kommunene dermed påføres.

FO har merket seg at det foreslås at arbeidsmarkedstiltakene videreføres på 2011-nivå. – Vi er usikre på om dette er tilstrekkelig. I en så usikker økonomisk situasjon, er dette et av tiltakene som må vurderes i løpet av året som kommer. Inngangen til arbeidsmarkedet må ikke gjøres vanskeligere for dem som trenger det mest, mener Kvisvik.

FO vil nå gjennomgå forslaget til statsbudsjett for 2012, og kommer med ytterligere kommentarer senere.

Se Fontene.no for mer

Annonse
Annonse