JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lei av omstridt helsesjef

Bente Mikkelsen kan ikke fortsette som sjef for Helse sør-øst, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

Hun håper helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) snart trekker samme konklusjon.

– Når Bente Mikkelsen sier at dette handler om ledelse, må hun selv ta konsekvensen av det. At mennesker dør på grunn av feil organisering av helsevesenet, er ikke til å holde ut, sier Grande til NTB.

Tirsdag kom det nye avsløringer av svikt og mangler ved landets største helseregion. En samlerapport basert på to år med revisjoner påpeker vesentlige mangler og svakheter ved intern styring og kontroll i det pasientadministrative arbeidet.

Rapporten konkluderer med at pasienter i flere tilfeller har fått et forverret sykdomsbilde og i ytterste fall forkortet levetid.

– På Stortinget har vi gjennom flere år fått bekymringsmeldinger om prosessen med å slå sammen sykehusene i Oslo-området. Men når vi konfronterer regjeringen med dette, har svaret hele tiden vært at prosessen er på rett vei. Nå viser det seg at dette ikke er tilfelle, sier Grande. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse