JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

250 millioner til Siva

Regjeringen styrker statens selskap for industrivekst med 250 millioner kroner i statsbudsjettet for neste år.

– Nye ideer stopper ofte opp når de skal testes i full skala. Nå får Siva mulighet til å gå inn i slike prosjekter, sier stortingsrepresentant Alf Holmelid (SV) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

SVs næringspolitiske talsmann utrykker glede over at partiet nå har fått gjennomslag for å styrke Selskapet for industrivekst (SIVA).

– Les også: Øker støtten til næringshagene

– SV og jeg har jobbet for at staten skal engasjere seg sterkere i infrastruktur for utvikling av nye produkter og prosesser i norsk industri. Med denne bevilgningen er det lagt til rette for en slik utvikling, sier SV-representanten fra Vest-Agder.

Med sin bakgrunn som ingeniør i industrien har han vært opptatt av å hjelpe bedrifter fra oppstart og over til pilotprosjekter og fullskalaproduksjon.

– Det kan ofte skorte på penger i slike faser. Nå kan Siva gå inn med større engasjement i denne type bedrifter. Industrien møter stadig tøffere konkurranse. Det er viktig med innovasjon og omstilling for å bevare og videreutvikle norsk industri og trygge arbeidsplassene, sier Holmelid.

– Les også: Nytt kvinnenettverk

SV-representanten viser til at målet for selskapet nå er formulert slik at Siva gjennom sine eiendomsinvesteringer skal senke barrierer for etablering «der markedsmekanismer gjør dette spesielt krevende, også for større industrielle eiendomsprosjekter».

Siva er etterspurt som deltaker i store, komplekse prosjekter relatert til industriutbygging og omstillingsprosesser. Selskapet legger vekt på å mobilisere lokal kapital og kompetanse til prosjektene og bruker mye ressurser på tilrettelegging og koordinering.

Siva er lokalisert i Trondheim og består av en avdeling for eiendom og en for innovasjon. Innen eiendom står Siva for oppføring og utleie av bygg og fysisk infrastruktur for industribedrifter og innovasjonsmiljøer. For å fremme innovasjon og nyskaping deltar Siva med programarbeid, nettverksbygging og medeierskap i innovasjonsselskaper. (ANB)

Annonse
Annonse