JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever snarlig slakting av rein

Fremskrittspartiet vil ha snarlig nedslakting av tamrein på Finnmarksvidda.

kjell.werner@anb.no

– Vi må unngå store dyrelidelser, sier stortingsrepresentant Torgeir Trældal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp-talsmannen peker på tall fra Reindriftsforvaltningen som viser at det i fjor var 33.000 tamrein for mye i det nordligste fylket. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har uttalt at han ønsker å slakte ned rein så fort som mulig, men Trældal tviler på at dette vil skje.

– Les også: Forlanger færre rein

– Jeg har ingen tiltro til landbruks- og matministerens uttalelser om at regjeringen ville foreta de nødvendige grep for å få ned det reelle antall tamrein gjennom en strukturert nedslakting, sier Trældal.

Han forteller at regjeringen systematisk har stemt ned Fremskrittspartiets forslag om å ta nødvendige grep i reindriftsnæringen.

– Det dreier seg om en næring som er ute av kontroll og holder på knekke ryggen på grunn av rovdrift på beitegrunnlaget på Finnmarksvidda, sier Trældal.

– Les også: Mest smak i reinkjøtt

Torsdag fremmet han forslag for «å røyke ut at regjeringen kun driver med retorikk og dobbeltkommunikasjon».

– Jeg har ingen tro på at regjeringen har snudd og endret syn. Det vil vise seg når forslaget tas opp til behandling i Stortinget. Vi har ingen tid å miste. Det Finnmark nå trenger, er handlekraft. Det er det bare Frp som har i denne saken. Hvis ikke Stortinget handler nå, vil hele reindriftsnæringen kollapse i løpet av få år, sier Torgeir Trældal. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse